Seri katiller genelde Yengeç erkeği oluyormuş. Bunu geçenlerde karım söyledi, beni kendime yermeye çalışırken. Beni bana yermene gerek yok, nasılsa pek bir şey yaramıyor ve kusura bakma, kendimi kötü hissetmiyorum.

Tuhaf denk gelişlerle bir astroloji programı yazmaya başladık. Ben bu astroloji işlerine pek inanmam. Günlük burç yorumları seviyesindekilere zaten inanmam da, ilgilendiğim tarafı biraz daha sofistike ama buna da pek inanmam.

Daha doğrusu inandığım kısmı şu: Periyodik bazı etkiler olabilir, ancak bu yıldızlardan değil, eşzamanlılık gibi bir kriterle alakalıdır. Astroloji de aslında bu periyotların gezegenlerin güneş etrafındaki dönüşüyle alakalı olduğunu söylüyor, birden fazla içiçe geçmiş periyot var ve bunların insan ruhu üzerinde bir etkisi mevcut. Doğduğu saate bakarak, bu periyotların ne şekilde onu yönlendiriyor olabileceğini kestirmeye çalışıyor. Bunları teorik olarak kabul edebilirim. Bununla beraber ilke olarak, hakikatin bu derece çözülmüş bir mesele olmadığına inandığımdan, önemli ölçüde hata payı bırakarak.

Gökcisimlerinin insan bilmemnesine etkisi, duvardaki saatin etkisiyle aynı. Saate ilerlediği için zaman geçmiyor, zaman geçtiği için saat ilerliyor.

[Yevmiyeler]