macOS ve iOS'ta Flowstate diye bir program kullanmaya başladım. 5-10-15-30... dakika ayarlayıp, devamlı yazıyorsunuz. Yazmayı bırakınca o zamana kadar yazdıklarınız siliniyor. Bir nevi kendine eziyet, bir nevi aklının vanalarını açmak.

Bundan sonra yazdıklarım biraz daha beyin sapından gelmiş gibi durursa bundandır. Aşağıdaki bu konudaki ilk denemelerimden, 5 dakikada yazılmış bir yazının düzeltilmiş hali.


Buraya bir şeyler yazmazsam silindiğini söylediler. Ne yazmam gerektiğini bilmiyorum. Kafamın içindeki kelimelerin kendimi anlatmasını bekliyorum. Belki bir faydası olur. Belki kendimi daha iyi açıklamak için bir fırsat olur bu. Benim ne yazmak istediğimi belki bana anlatırlar.

Hayatın anlamını keşfetmek için de bu kelimelerin ne anlama geldiğini çözmem gerekecektir. Beni buradan alacaklar ve içimdeki uçsuz bucaksız ormana atacaklar, sonra o uçsuz bucaksız ormandan çıkmak için kendime kelimelerden yol yapacağım. Ne kadar manasız kaldığını farkediyor musun?

Kızımın kollarını açık görüyorum ve onlara doğru koşmak istiyorum. Kafamın içinden akan kelimelerin, insanların rastlamadığı türden tamlamalar yaptığı için ilgi çektiğini düşünüyorum. Yazmak zorundayım. Yazmazsam kavrulmak üzereyim. Mihmandarlarım da kaybolmak üzere.

Beynimi insanlara açtığımda beni anlamalarını nasıl bekleyebilirim? Hiç olabilecek bir şey mi diye soruyorsun, olmayacak işlerin peşinden koştuğunu biliyorsun, dakikalardır ne anlama geldiğini bilmediğin sayıklamaları yazıyorsun ve üzerindeki toprak kımıldamıyor. Bu toprak sana gezegenden armağan. Baban sayılan gezegenden.

Yağırdamak diye bir kelime olsaydı, belki kendimi ifade etmek daha kolay olurdu.

[Yevmiyeler]