1

Karahindiba neden beyazdır?

Başındaki kara beyazın değil, denizin zıddı olan kara olduğundan olabilir bence.

2

Adam erkek sahip olmak, kadın ait olmak ister diye bir laf etmiş. Astigmatıma denk geldi kadın at olmak ister okudum, ona kısrak diyorlar dedim ama saat gece yarısını geçmiş zaten. Gözüm belermiş. Erkek sabit, kadın zabit falan, öyle bir kafadayım.

Kadın gerçekten ait olmak ister mi bilmiyorum, kadınlık konusunda pek tecrübem olmadı. Bu çeşit yeknesak lafların da kurala uyanından çok istisnasını gördüm. Erkeğin bir kadına ait olmak istemesi de normal mesela, ben de şahsen bir atım olsun istemem. At gibi kişneyen bir kadına mesela sahip olsan ne olacak? İnsan olsun da ait olmasın, normal konuşalım sadece, basit cümleler kurup iletişelim, o daha iyi.

Kadın erkek ilişkilerinin formları şu yaşıma geldim, beni hala şaşırtıyor. Bana normal gelen, yanımdakine hayli anormal geliyor, bana fazla serbest gelen, diğer yanımdakine normal geliyor. Bunların normu nedir bilmiyorum, öğreninceye kadar da ölüp gideceğim muhtemelen.

Kendime norm yazacak kadar da cesur ve meşhur değilim, onun için bu konularda lal olup, kendimi sakince bir kenara bırakmak istiyorum.

3

Kadir Mısıroğlu diye kendi kendini üstad ilan etmiş biri var, malumdur. Allah uzun ömür versin, dedemden yaşlı olduğu için pek eleştirmek istemem ama bir televizyon programında sayıyla hak din olsaydı, Budizm hak din olurdu gibi bir laf etti. Hasbelkader denk gelmişim, 2017 Mayıs.

İşin fikri doğru ama neden Budizm? Sonra saydı, işte, Çin, Japonya, Hindistan'ın yarısından çoğu Budistmiş. Ben de yeni öğreniyorum, açtım ağzımı dinledim biraz.

Bu adamcağızların önce egosu mu şişiyor da etraflarına birilerini topluyorlar, yoksa önce etraflarına birileri toplanıyor, sonra mı egoları şişiyor? Budizm'in tarihi ve nüfus dağılımı konusunda ukalalık edecek değilim ama günlük bilgi için bu kadar liberal takılan birinin, tarihi bilgi konusunda hangi fantastik bilgileri vereceğini az buçuk tahmin ediyorum.

Hayırlısı be üstad, Allah be.

4

Herkes gibiysen, herkese açıksındır. Herkes gibi değilsen, senin anahtarın az kişidedir ve bu sayede daha az kötülük bulaşır sana. Delilerin genelde iyi insanlar olmasının sebebi.

Peki çocukları kötülükten nasıl korursun? Onları iyi deliler yaparak, mesela? Ben F- efendiye uzaydan geldik, farklı bir ırkız, bu barbar insan soyuna iyilik öğretmeye geldik diye bir masal yazmak istedim bir ara. Bugün New York Times bile UFO haberi yapmış, biraz da bir faydasını görelim bu işlerin.

Düşününce buna benzer bir inancı kendimde farkediyorum. Bir şekilde insanların genelinden farklı olduğuma dair bir inanç. Muhtemelen herkeste olduğu için pek de doğru olmayan bir inanç ama güçlendirici bir tarafı var. Bunu herkes yapıyor diye yaptığım kötülüğe bahane bulmuyorum.

Kötülüğün bulaşmasını da engelliyor. Nasılsa herkes yapıyor diye bir bahane kalmayınca, toplumdan gelen genel kötülük cereyanına kapılmamaya çalışıyorsunuz. Biraz daha sağlam bir set.

Bunları yazarken yine düşünmeye başladım, A- yanımda uyuyor ve belki bu iki arkadaşa, artık size gerçekleri anlatma zamanı geldi demeliyim. Büyüyünce benim azıcık deli olduğumu düşünebilirler ama muhtemelen zaten bunu düşünecekler, kaybedecek ne var?

[Yevmiyeler]