Rusya Nisan'da Telegram'ı yasaklamış. FSB ile işbirliği yapmadığı için. Apple'dan da uygulamayı App Store'dan kaldırmasını istemiş ve o zamandan beri Telegram iOS cihazlarda güncellenmiyormuş.

Yenisinin 10bin lira civarında olduğu bir iPhone'u aldığınızda sizin olduğunu sanıyorsunuz, o kadar para verince. Ama içine hangi programı kurup, hangisini kaldırmanız gerektiğini, Türkiye'de yaşasanız da, Rusya karar verebiliyor.

Yeni Dünya'ya Hoşgeldiniz.


https://ping.gy/ diye bir servis buldum. 1 km etrafınızda bunu kullanan varsa, onunla iletişim kurmaya yarıyormuş. Benim 1km etrafımda pek kimsenin kullanacağını sanmam, (köylülüque) onun için hiç denemedim ama merak ettiğim, hasbelkader aynı uygulamayı kullanan iki kişinin ne yapacağı?

Giderek daha fazla sosyal medya uygulaması görüyorum. Çoğunun adını 3 dakika sonra unutuyorum, ne işe yarıyorlar, bir fikrim yok, insanlar buradan sevgili falan buluyor herhalde, başka bir faydası olamaz.

Bir yandan 30 yaşından sonra insanların yalnız kaldığından şikayet ettiklerini okuyorum, bir yandan da bunlar pıtır pıtır ortaya çıkıyor. Bence benim neslim, eski kafalı olup, bu gibi sosyal medyadan uzak durduğu ama geleneksel ilişkileri sürdürecek kadar da istekli olmadığı için yalnız kaldı. Çocuklarım arkadaşlarını Snapchat ve türevleriyle tanıyıp, oralardan iletişim kuracak, biz de nasıl oluyor da buradan tanışan iki insan birbirine güveniyor? diyeceğiz. (Ben demem tabii, akranlarıma göre hayli yeni kafalı sayılırım.)


En büyük dünya savaşlarından birinin 12000 sene önce olduğunu okudum. Eski Dünya karalarındaki nüfus, 20'de birine inmiş ve insanlığın genetik çeşitliliği önemli ölçüde azalmış.

[Yeni Yazılar]