İntihar eden meslektaşını duydun mu?

Duydum. Ama sadece duydum. Ne videosundan, ne her haberdeki ilk cümle olan yazılımcılığı dışında bir tarafından haberim var.

Bir insanın sakin sakin video çekip sonra kendini asabileceğini düşünmek ilginç.

Evet. Kendimi o halde düşününce, muhtemelen videoyu çekip, intihar etmeyi unutur, bunu nasıl düşünebildiğime dair bir utançla yaşamaya devam ederdim.

İnsanların ilgi çekmeye çalışmayı abartıp intihar ettiklerini düşünüyorsun?

Tam olarak değil, yani bu kadar basit olduğunu sanmıyorum. Gerçekte çok büyük bir itirazım yok. İnsanların hayatlarında nasıl bütün yollar tükenir, bunu bilmiyorum. En kötü durumda bile, bir şekilde yeniden başlayabilir. Ortadan kaybolur, başka bir ülkeye yerleşir, başka bir hayata başlar. Bu da sosyal manada intihar etmek gibi, eğer sıkıldıysan.

Bu hayata devam etmekten daha büyük bir enerji istiyor ama. Yani sonu belirsiz bir hayata başlamaya yeniden razı olmak.

Kendini öldürmekten daha büyük bir enerji gerektirmemesi lazım. Normal hayata devam etmekle mukayese ediyorsan, doğru. Ancak ben bunu ölmekle mukayese ediyorum ve daha kolay geliyor.

Hayatın buna bile değmeyeceğini düşünüyorlardır veya insanlara açıklama yapmanın gerekeceği bir adım atmaktan korkuyor olabilirler.

Nihai manada intiharı anlamadığımı teslim ediyorum. Anlamadığım konularda yazdıklarım da ehline karikatür gibi görünüyordur.

[Yeni Yazılar]