Telefonun sonunda kırılmış. Uzun zamandır bekliyordun sanırım.

7" telefon pratik değil. Daha doğrusu kindle'dan sonra pratik gelmemeye başlamıştı.

Film seyretmiyor musun hiç?

Filmleri genelde Affan bey seyrediyor. Arada sırada Hû-tub (YouTube) açmamı istiyor. Internet istihkakımı tükettiği için telefondan kaldırdım. Arada ders videoları seyrediyordum sonradan onların da faslı geçti. Daha doğrusu işitme cihazının bir zımbırtısı vardı, sesi doğrudan cihaza gönderen, o kaybolunca artık duyması zor oluyor.

Kırılınca yeniden almamış gibi konuşuyorsun ama o akşam telefona karar veremeden uyuyamadığını biliyorum.

Evet, karar veremeden uyuyamadım. Birkaç telefoncu gezdim. Sanırım elektronik eşya bakmak midemi bulandırıyor.

İlginç bir durum. Deniz tutan denizci gibi, elektronik tutan elektronikçi.

Gerçekten midem bulanıyor. Bu konularda beni otorite bilip falanca telefon işlemcisi, filancasından iyi midir diyenler var ama vallaha diyorum, hiçbir fikrim yok, hatta bu dediklerini ilk defa duyuyorum.

Mahsus bir ilgisizliğin var gibi, fazla ilgi göstermeyeyim de kaçsın gibi.

Akıllı telefonlar ilk çıktığı zamanlarda heyecanlanmıştım. O zamana kadar aradığım her şeyin, epostasından, envai çeşit uygulamasına pek çok şeyin bir araya geldiği telefonlardı. Uzaktan sunuculara bile bağlanıp, bir arıza durumunda müdahale edebiliyordum. Çok memnun etmişti bunların hepsi.

Sonra ne oldu?

Sonra bu aletler bende notifikasyon anlamına gelmeye başladı. Hayatımı o kadar da kolaylaştırmadığını ve asıl vazifesinin ayartmak olduğunu düşünmeye başladım. Çabuk ulaşılabilir olmak güzel, ancak bu bir yandan da ucuz ulaşılabilirlik anlamına geliyor. İletişim kolaylaştıkça değerini kaybediyor. Sosyal medya da böyle oldu, akıllı telefonlar da.

Sonunda telefondan bulanmaya başladın.

Evet, sonunda telefondan bulanmaya başladım. Hala pratik faydaları var, telefon numaralarını merkezi bir yerde tutması mesela veya akıllı alarmlar gibi programlar. Artısı eksisinden çok, ancak bunun bu kadar önemli hale gelmesinde bir anormallik var. Bir telefonun çıkması haber değeri taşımamalı.