İnsanların kağıttan okudukları, ekrandan okuduklarına nazaran daha fazla akıllarında kalıyormuş. Siz bu okuduklarınızı yarına hatırlamayacaksınız. Ben de ne yazdığımı hatırlamayacağım ve hayatımız böylece uyum içinde devam edecek.


Son 20 günde sanırım 150km kadar yürüdüm. Kilomda bir değişiklik yok, hatta kilo alıyorum sanırım ama yürümenin kendisi iyi gittiği için pek önemli değil. Mesele kilo vermek değil zaten.


Hayatımı bir kerede ne başardığımla değil, alışkanlıklarımla ölçmeye çalışıyorum. Sabah rutinim namaz, kahve, meyve ve yürüyüş. Yürürken o gün neler yapacağıma bakıyorum. Burada yayınlanacak yazıları düzeltiyorum. 10km 2 saate yakın sürüyor. Sonra işe gidip, hangi sıkıcı faaliyetle meşgulsem, onunla uğraşıyorum. Günde bir kere Anki'deki <http://ankisrs.net/>__ kelimelerime bakıyorum. Yatsı namazından sonra da dişimi fırçalayıp, ilaçlarımı alıp, telefon, modem ve sair zımbırtıları şarja takıp yatıyorum.


3-4 haftadır kullandığım bir akıllı alarm ve uyku takip programı var, *Sleep as Android* <https://play.google.com/store/apps/details?id%3Dcom.urbandroid.sleep>__ demişler. Uykularımın 60 dakikalık devirlerden oluştuğunu keşfettim, önceden herkesinki gibi 90 dakika sanıyordum. Program uykuda sağa sola dönmemi algılayıp, alarmı uyku devrinin sonunda çalıştırıyor. Böylece zombi gibi uyanmıyorum.

Gece horlamalarımı da kaydediyor. Ben asla horlamam diyenler için güzel bir icad olabilir. Uykuda konuşup de, neden bahsettiğini merak edenler de kullanabilir. Benim başarıyla kullanabildiğim ilk smart alarm programı bu. Geceleri telefonu yanımda şarja takıyorum ve bu sebeple yanımdaki telefonum uçak modunda.


Anki'de İngilizce, Latince ve Kur'an Arapçası setlerim var. Günde 5'er yeni kelime öğreniyorum.


/Bir dili bilmek/ sorusuna doğru cevap veremediğim için, hala İngilizce çalışıyor olabilirim. Geçenlerde bir Amerikalı, Amerikalılardan da iyi konuşuyorsun dediğine göre, belki artık İngilizcem iyidir demeye başlayabilirim. Gerçi konuşma becerim, doğrudan, o gün kafamı ne ölçüde yorduğuma bağlı. Bazı günler Türkçe bildiğimden bile emin olamazsınız.


Kendime günde 300 kelimelik serbest yazıyla beraber, 300 kelime de teknik yazı yazmaya alıştırmam gerek. Biraz daha içerik üretmeliyim. İçerik bu zamanda, bütün promosyon ve tanıtımın anası. Tavuskuşlarının kuyruğu cinsinden bir sağlık göstergesi. Şirketin keyfinin yerinde olup olmadığını sosyal medyadaki halinden ve paylaştığı içerikten anlıyorsunuz. Müşterilerine iyi davranacak kadar sağlam kuruluşların, sizi başka zaman yarı yolda bırakmayacağını da düşünürsünüz.

[Yevmiyeler]