Ramazan'ın başlangıcıyla ilgili şüphemi, Diyanet'in açıklamasını yapan Din İşleri Kurulu üyesi Prof. Ahmet Yaman'a gönderdim. Kendisi sağolsun bana bir link yolladı. Flash çalıştıran bilgisayar bulamadığım için haritalara bakamadım, ancak hilalin nerede görüneceğine dair böyle bir çalışma varmış. Ben de yeni öğreniyorum.

http://www2.diyanet.gov.tr/DinHizmetleriGenelMudurlugu/Sayfalar/Haritalar.aspx

Bu konuda söyleyeceklerim bitmedi ancak müstakil bir yazı yazmak daha iyi olacak.


YouTube videolara bahşiş imkanı getiriyormuş. Acaba ben de siteye bahşiş kutusu koysam mı.


Erteleme hastalığından kurtulmam için sanırım işlerimi azaltmam gerek. Kendi kapasitemi, bitirebileceğim işleri kafamda fazla abartıyorum. Aynı anda ellisekiz işe başlayınca, bazıları tabii ki kalıyor.

Bunun üstesinden gelmek için de veri lazım. Neyi ne kadar yapıyorsun ve sonra ne kadar erteliyorsun? Günde ne kadar çalışabiliyorsun? Uykudan kısarak çalışmam mümkün değil. Bunu kaç defa yeniden tecrübe ettiğim halde, içimi dolduran yeni işe başlama iştahını dizginleyemiyorum.


Yirmi senedir daha az uyumak için mücadele ediyorum ve kaybettiğimi kabul etmek zorundayım. Sanırım uykuyla mutluluğum arasında doğrudan bir ilişki var, oğlumdan gördüğüm kadarıyla bu genetik bir durum. Artık yenildiğimi ve uykuya muhtaç olduğumu kabul etmem gerekiyor. Tamam, paramın yarısından fazlasını (doğrudan ve dolaylı) devlete verdiğim gibi, ömrümün üçte birini de uykuya vermem gerekiyor. Uykusu ödenmiş ömür kutsaldır.


Her gün üç şey, okumak, yazmak ve yürümek. Diğerleri tali konular.

[Yevmiyeler]