Şurada <http://99u.com/workbook/27773/stuck-put-someone-else-in-your-shoes>__ diyor ki, bir soruna çözüm bulmak için başkasını sizin yerinizde düşünün. Meseleye egodan uzak bakmak için bir yol.


Aslında öyle değil ama öyle görünüyor

Bunu söylediğinde, insanın münafık tabiatlı olduğunu iddia etmiş oluyor. Bu kanaatte değilim. İnsanın şaşkınlığı bir şey, bilerek inkar etmesi başka bir şey.


If I were two-faced, would I be wearing this one?

Eğer iki yüzüm olsaydı, bununla görünür müydüm?

-- Abraham Lincoln

Benim için de geçerli sanırım. Daha iyi yüzlerim olsaydı, böyle görünmezdim.


When designing a project or developing a skill, seek out the most
difficult parts to master and contribute. If it's easy, it's not for
you.

Bir proje tasarlarken veya bir yetenek geliştirirken, ustalaşmak ve
katkıda bulunmak için en zor kısımları aramalısınız. Eğer bir şey
kolaysa, sizin için değildir.

-- Seth Godin

Bu düşünce doğru, ancak zor kısımları ararken, bunların aynı zamanda yapılabilir kısımlar olduğundan da emin olmak lazım. Yoksa insan aşılamayan dağların eteğinde ölebilir.


/Ödeme acısı/ diye bir şey var. Bir insandan on kalem için bir defada on lira almakla, on defada birer lira almak farklı psikolojik sonuçlar doğuruyor. İkincisi daha çok acı veriyor, insanın ödeme yaparken, miktardan bağımsız bir acı duyması sözkonusu.

Bu acıyı azaltmanın yollarından biri, ödemelerin bir kısmının yardım organizasyonlarına gittiğini söylemek. Müşteri yine aynı parayı veriyor ama bunun yüzde onunun muhtaçlara gittiğini düşünüp, ödeme acısını azaltıyor.


Nobel kazanan sekiz Amerikalı yazardan beşi alkolikmiş.


Osmanlı imlasında koskocaman nasıl yazılır? kos kocaman (قوس قوجامان) şeklinde ayrı mı yazılır, yoksa bileşik kelime (قوسقوجامان) şeklinde mi, yoksa boşluk bırakılmaz ancak س birleşmesin diye araya görünmez boşluk mu konur? (قوس‌قوجامان)


Ekranın üstündeki leke screenshot'ta görünmez. Tanrı da böyledir. Ekrana dışardan bakmamız ve lekeyi görmemiz gerekir onu görmek için, ancak böyle bir şey imkansızdır. İnsanın kendini yaratanı görmesi, bir ekrandaki lekenin screenshot'ta görünmesi gibidir.


Şurada <http://mashable.com/2014/06/09/dream-jobs-that-pay/>__ bazı güzel işlerden bahsetmişler. Sabahtan akşama panda eğlendirmenin neresi zevkli çok merak ettim.

[Yevmiyeler]