Yazın imkan varsa abdest yerine duşdest almayı tercih ediyorum. Üşendiğim vakit, bir zamanlar abdest almanın, şimdiki duştan daha zor olduğunu hatırlatıyorum kendime.


128. Sedruz için (yani 12800 ila 12899. günler için) üç alışkanlık üzerinde durmayı planlıyorum. Birincisi şeker yememek, ikincisi Internet'e sadece ayakta bağlanmak ve üçüncüsü günde 10 birim yürümek.

Şekeri 1000 gün önce terkedip, 800 gün kadar yemedim. Kızımın doğumundan önce biraz kendimi gevşetince, o da alıp başını gitti. Internet'e sadece yürürken veya ayakta dikilirken bağlanmayı, son birkaç gündür deniyorum ve bana bunu okumak ayakta dikilmeye değer mi? sorduran pek çok şey gördüm. Internet'te bir işim olduğunda, bitirip çıkmak için uygun bir hatırlatıcı oluyor.

10 birim yürümek de, aslında 10 km ama buna eğimi de dahil etmem gerektiğini düşündüm. Elmalarla armutları toplayıp, mühendislere saç baş yoldurmak istemem ama (eğim + km cinsinden mesafe) x saat cinsinden süre oluyor bu birim. 5 derece eğimle 1 saat 5 km/saat'te yürümek veya 0 derece eğimle 1 saat 10 km/saat'te koşmak veya 2 derece eğimle 2 saat 3 km/saat yürümek gibi alternatifler mümkün olmalı. Haftada 50 birim olacak şekilde ayarlamak niyetindeyim.

[Yevmiyeler]