Geceyarısına çeyrek kala bilgisayarın başına oturdum ve baktım, saat 2 olmuş. Sitede bazı değişiklikler var. Bunları özetlemek isterim.

Tasarım genel olarak aynı olsa da bazı açılardan değişti. Arkaplanda sitenin oluşturulmasını tamamen değiştirdim. Org-mode_ kullanıyordum, artık Sphinx_ kullanıyorum. Bunların okuyanlarca bir önemi yok ama umarım artık uzun italiklerim çıkar ve bu / işaretini artık görmem. (/kelime/ org-mode'da italik için kullanılıyordu ama / işaretinin biri bir satırda, diğeri üç satır aşağıda olunca, program eşleştiremiyordu. Yazılarda gördüğünüz / işaretleri atanamayan italik anlamına geliyordu kısacası. Sphinx'in daha sağlam olduğunu umuyorum.)

Kitapların PDF'leri (şimdilik) gitti. Epub'larına da bir süre, ben onları güzel formatlayıncaya kadar erişilemeyecek. Bunların hepsini Google Play, Amazon Store ve iBooks'a da eklemeyi düşünüyorum. Ücretlendirme konusunda hala bir fikrim yok. (Google Play'deki kitapları ben koymadım, Google Play'in sürecini öğrenmek isteyen bir arkadaşım kitap istedi, ben de sitedekileri koyabilirsin dedim. Kendim muhtemelen üç ayda bir güncellediğim kitaplar koymak istiyorum.)

Ancak artık kitaplara HTML olarak ulaşabiliyorsunuz. Her yazının altındaki linkler vasıtasıyla okumayı da kolaylaştırdığımı düşünüyorum.

Sitenin arkaplandaki teknolojisi değiştiği için ve eski dokümanlar, yeni formata otomatik çevrildiğinden arızaların çıkması muhtemel.

Eski bir kitabı da koydum. Hatırat cinsi bir şey. Diğer dokümanlar da kitaplar halinde gruplandı.

Niyetim bütün yazıları yavaş yavaş elden geçirmek. Ancak bunun muhtemelen seneler alacak ve hiç bitmeyecek bir iş olduğunu tahmin ediyorum.

Yeni yazılar muhtemelen bu yazıların eksik bıraktığını düşündüğüm noktalara dair olacak. Ve yine muhtemelen artık kitaplaşmayacak yazılarla uğraşmayacağım. Eğer yazıları sıkıcı buluyorsanız, daha da sıkıcılaşacağı anlamına geliyor bu.

Eski sitelerdeki Haikular, Devrik Yazılar ve Jurnal yazılarını da muhtemelen yakında eklerim.

RSS adresi değişmedi ancak eski yazılardaki değişiklikleri göstermeyecek. Eski yazıları kimseye haber vermeden budamak istiyorum.

.. _Org-mode: http://orgmode.org .. _Sphinx: http://sphinx-doc.org