Erkeklerin neden etek giymediğini düşünerek başladığım günlerden biri. Herhanlde fazla rahatlattığı içindir. İnsanların daim rahat durmaması gerekiyor, bunun için en rahatsız kıyafet çeşitlerini güzel görünüyor diye sırtlarına geçiriyorlar. Topuklu ayakkabı giyiyor kadın. Veya ceket. Güzel duruyor olabilir ama kısa ve bedene oturması nadirattan. Boynuna kravat geçirmekse işin zirvesi. Nefes yolunu daraltınca daha şık oluyorsun. Kendimizi asalım bari.

Takım elbise nedir? Kadınların güzel görünmek için kendilerine eziyet etmesine yüzyıllardır alışığız ama erkekler? Takım elbiseyle yapılacak tek iş masada oturup havadan şikayet etmek gibi geliyor. Sudan şikayet etmek. Hayattan şikayet etmek.

Giymiyor muyum? Giyiyorum. Mecburen. Herkese yazılarımı verip, bunları okuyun da gelin, ne anlamaz insanlarsınız demek mümkün olmuyor. O zaman onların dilinden konuşmak gerekiyor, takım elbise ve pahalı saat dili. Pahalı saatim yok gerçi. Pahalı telefon da geçer akçe şu sıra ama o da yok. Pahalı araba desen o da yok. İnsanların itibar uğruna döktükleri parayı görsen, dudağın uçuklar.

Sistemde şöyle bir şey var, anladığım kadarıyla: Sistem sana para vermek için bu paranın aleyhine dönmeyeceğine ikna olmak istiyor. Bunun de en kolay yolu verdiği parayı harcatmak. Gençleri bilmem de, koca koca adamların pahalı araba sevdası, kullanmayı bilmediği telefon sevdası, gösteriş merakı bundan biraz. Aynı kıyafete markası uğruna on kat fazla para verebilmek de. Buradaki aptallığın herkes farkında, en azından akıllılar farkında ancak şunu da biliyorlar: Eğer para harcadıklarını göstermezlerse, para kazanamazlar. Onun için adam tek evini satıp, arabaya yatırıyor. Onunla iş görüşmesine gittiğinde ağzından ne çıktığı önemli değil. Öyle sanıyor veya.

Bunlar aklıma geldiğinde, kendi kendime şunu söylüyorum: Biz sistemi içinde yer almaya değil, sistemi değiştirmekle memuruz. Bunun yolunun da da gösterişten geçmediğini tahmin ediyorum. Çünkü o dili konuşarak, Adnan Oktar ne kadar değiştirebildiyse, en fazla o kadar değişir sistem. Hiç. Sıfır.

[Yevmiyeler]