Birine ben çok iyi bir insanım ama sen Allah'ın yarattığı bir öküzsün diye söze girmek isterdim. Herhalde hayatımda hiç yapamayacağım bir şey. Böyle bir konuşma yapsam mesela devamı nasıl gelir? Kendimi mi asarım?


Bugün ruhum mesrur. İki üç haftadır ruhumda kurdeşene sebep bir meseleyi bitirdim. Eyvallahım yok. Yetersiz insanlarla çalışmamak lazım. Uyuz ediyorsa yol ver gitsin. İnsanların kafasına program yazabileceğini mi sanıyorsun? İşletim sistemlerini değiştirebileceğini?


İnsanları seviyorum. Şaşkın insanları daha çok seviyorum. Sevdiğim insanları işe yaramasalar bile işe almak istiyorum. Şirketin batışı bundan olabilir. Adamın biri bugün iş görüşmesine pantalon fermuarı yarı açık geldi. Gecikmişti. Strese girmiş ofisi bulamadığı için. Adama sarılıp, sakin ol diyecektim. Arkadaş, sakin ol. Mesela bu adamcağızı işe almak için bir yol aradım yarım saat kafamda. Kendime yalan söylemeye çalıştım, beceremedim.

Kendime insanlar hakkında yalan söylüyorum. Bunlar onların lehine yalanlar. Kötü bir alışkanlık. benim için kötü. Belki bana yalan söylemelerini istesem bana böyle yalanlar söyleyemezler. Ben onlar hakkında kendime, onların bile söyleyemeyeceği kadar güzel yalanlar söylüyorum.

Yapar diyorum, bu işler zor değil diyorum, ne olacak, öğreniverir diyorum. Kendime diyorum. Ona da diyorum ama kendime demesem ona da demezdim.

Önyargılı olmak kötü ama ben insanlar hakkında pozitif önyargılara sahibim ve bu belki daha kötü. Bir süre sonra, gerçeklerin öyle bir huyu var derler hani, ortaya çıkmak gibi, gerçekler ortaya çıkıp, kendime söylediğim yalanlar beni rahatsız etmeye başladığında bu sefer ruhum kurdeşene giriyor, saç derim kızarıyor, şeytanı zikreder gibi ruhumu sıkan eski sevgililerimin adını zikretmeye başlıyorum. Bugünkü adamı işe alsaydım mesela, sırf onun bakışları ve hali ve tavrı, (bende de herhalde mevcut) o bilgisayarcı ezikliği olduğu için alsaydım, birkaç hafta sonra yine sıkıntılanmaya başlayacaktım. Biliyorum. Ben böyle hayalbaz insanım.

İnsanların hayalleriyle de oynuyorum. Kötülük.

Safi kötülük.

[Yevmiyeler]