Zamanında

Eğer Windows’u silip, Linux kuracak kadar bile becerisi ve iradesi yoksa, bir insanın devrim yapacağına, dünyayı değiştireceğine, çok derin fikirleri olabileceğine, derdimize derman olabileceğine şahsen itibar etmem. Bu da benim önyargım.

demişim. Bir arkadaş, yazılardaki ifade bozukluklarından ne kadar rahatsız olduysa, sağolsun editörlük teklif etti. Ben de bu site git <https://git-scm.com/>_ ile idare oluyor, benim bir editöre ihtiyacım var ama işin teknik kısımlarında hayli zorlanmak mümkün dedim. O da bana zaten sen böylesin dedi. ☺

Bir miktar haklı ama bir miktar da haksız. Çünkü o yazıyı ne gayeyle yazdığımı hatırlıyorum. İlhamı büyük ölçüde Starbucks'ta oturup, sosyalist devrim yapanlardan kaynaklanıyordu. Mantıken insanların bilgisayarda yapacağı herhangi bir işin devrim yapmaktan daha kolay olmasına dayanıyordu. İkinci tarafı da tutarlı olmak tabii. Bir yandan Kapitalizm'e söveceksin, bir yandan da onun en önemli şirketlerinden birine, en azından alternatiflerini kullanmayarak destek olacaksın. Bu biraz tuhaf oluyor.

Kişi mecbursa, Photoshop'ta çalışmak zorundaysa ve bu sayede evine ekmek götürüyorsa, o zaman Kapitalizm'e söverken de azıcık daha sakin olmasında fayda var çünkü o sistemin içindeki herkes bu durumda. Buradan Linux kullanmayan adam değildir anlamı çıkmaz bence.

Tavzih niyetine.