Oyun haberlerini, fiyatlarını ve değerlendirmelerini takip etmek, oyun oynamaktan daha eğlenceli gelmeye başladığına göre büyümüşüm demektir.

Almak, ucuza almak, doğru kararı vermek, fırsatı yakalamak vs. Bunlar da oynadığımız hayat oyununun önemli aşamaları. Büyükler için oyunlar.

Oyunlaştırma önemli bir endüstri ve kültür. Bütün bu kart puanları, kuponlar, derslerden alınan notlar, ayın personeli, sosyal medya laykları, uçak milleri ve envai çeşit bağlama operasyonu insanların oyun oynama hevesini kullanıyor. Kazanmak istiyoruz, üstün olmak, güvende olmak. Para da bunun için güzel, maaşın onbin liraysa, sekizbin lira olandan daha önemli ve değerli ve güvendesindir.

Bu oyunlar insanın hayatına renk mi katıyor, yoksa asıl renkler yerine plastik bir takım semboller mi koyuyor? Her ikisi de. Çünkü insanın bu plastik sembolleri gerçeklerinden ayırdetmesi mümkün değil. Demiş ya, bir avuç renkli şeride bütün Avrupa'yı fethederim diye. Ceketlerine asacakları madalya için hayatlarını riske edecek insanlar çoğunlukta dünyada.

İnsanın aklî olduğu yalan. Onu oyunlarla iyileştirmen gerek. Ahlakın oyunu boşvermesi, söylediklerinin boşluğuna işaret ediyor. İnsan oyunla yaşıyor, oyunla öğreniyor. Doğru oyunları, doğru şekilde oynamayı ve doğru oyunlar kurmayı öğrenmek, doğru yaşamak demek.

[Yevmiyeler]