Toyota'nın otonomobil demeyi sevdiğim kendi giden arabalarından sorumlu bölümün başıyla yapılmış bir röportajdan:

It turns out that testing is the number one thing that we need to do, and this is that whole trillion mile challenge that I talked about last year. Globally, cars travel around—within an order of magnitude—10 trillion miles. So if you’re testing millions of miles, which car manufacturers, including us, are doing on physical cars, that doesn’t get you anywhere near close coverage of possible things that could happen to all cars in the world in the course of a year. You have to boost it in some way, and doing accelerated testing simulation is a key part to that. We’re not going to simulate the “Sunday drive,” when the weather’s nice and everything’s great and there’s hardly any cars on the road. We’re going to simulate when things are terrible.

Mealen yeryüzünde insanların yılda 10 trilyon kadar kilometre kaydettiklerini, robotların da en az bunun 10'da biri kadar araç kullanmadan hazır olamayacaklarını söylemiş. Testler genellikle kilometre cinsinden bildiriliyor, ancak bu kilometrelerin hepsi bir değil, çoğu rahat yollarda geçen zamanda. Robotların an itibariyle en zor koşullara hazır olmadıklarını ve asıl test edilmesi gereken kilometrelerin bu zor yollar ve şartlar olduğunu söylüyor.

Tahmin ettiğim kadar yakın değilmiş, buradan bunu anlıyorum. İnsanların kendi canlarını emanet ettikleri makinelerin, diğer insanlardan on kat daha iyi araç kullanması gerekiyor. Röportajın bir yerinde güvenlik hiçbir zaman %100 olmayacak da diyor ama makul hedefler lazım. Bir zaman gelip, araç kazalarının şimdiki uçak kazaları kadar nadir olacağına inanmak istiyorum ama o zaman bile, robotların hatası tarafından ölmek daha farklı duygular uyandıracaktır.

[Yevmiyeler]