Bu klişeler içinde kendini nasıl arayacaksın?

Kardeşime bugün biri fal bakmak istemiş. Etrafında E... adında biri çok iyi bir haber alacak demiş. Para istedi mi? dedim, istemedi dedi. Ben bu konulara inanmayı bıraktıkça, daha bir iştahla üzerime geliyorlar.

İyi haberin ne olabileceğini düşündüm. Sonu yok tabii ama beklediğim bir şey de yok. İnsanların bir beklentisi olur da, iyi haberleri de onunla alakalı olur. Benim önemli bir beklentim kalmadı. Belki bunu farketmektir iyi haber çünkü aslında hayatımdan gayet memnun olduğumu gösteriyor.

Doktorayla ilgili iyi haberler olabilir tabii ama onun da sanırım bir önemi kalmadı artık. Bu kadar çalışma yeterli deyip doktorayı ikram etseler de, umurumda olmaz. Ben bu doktorayı dünyanın ilk 10'daki üniversitelerinden birine taşıma imkanına şu an bile sahibim, kendileri için proje yürüttüğüm üniversiteye bana para değil, unvan lazım desem muhtemelen severek beni öğrenciliğe kabul ederler ama içimden o günlerin artık geçtiğini, hevesimin kalmadığını görüyorum. Doktorasını yapmış olanlar bunun ne kadar büyük bir nimet olduğunu söylüyor ve beni de aralarında görmek için bitirmemi salık veriyorlar. Ben de onların doktorayı bitirmiş olmalarının birçok konuda öğrenmeyi de bitirmek anlamına geldiğini farkediyorum.

Büyük hayallerim kalmadı. En büyüğü burada yazdıklarımı iki kapak arasında toplamak, şu anki ekonomik özgürlüğü daha devamlı kılmak, canımı sıkmayacak projelerde çalışmak olabilir. Doktoralıları görünce doktoradan soğuduğum gibi, zenginleri görünce de zenginlikten soğudum.

Gelmesini beklediğim bir miktar para, anlaşmazlık içinde olduğumuz bir ödeme ve satılıp paraya çevrilmesi beklenen bazı işler var, ancak bunların hiçbiri çok iyi haber statüsünde değil. Gelecek hafta bir check-up yaptıracağım, belki onda kanser olmadığım ortaya çıkar ve iyi haber budur, onu da bilmiyorum. Hasılı iyi haberin hangi konuda olduğunu da merak ettim, umarım bana kardeşimle haber gönderecek kadar mahir bu falcı, çok defa başıma geldiği gibi temenni cinsiden konuşmuyordur.