Bana sosyal medya üzerinde sen denmesini daha faydalı buluyorum. İnsanımız siz dediğinde söyleyebileceklerini kısıtlıyor. Bir hiyerarşi, bir büyüklük, bir uzaklık...

Bir mesafe korumak isteyenler için siz daha iyi tabii, ben o mesafeyi genelde başka şekillerde de sağladığım için ve terbiyesizlik zaten böyle kurallarla ihata edilmeyeceği için kişisel tercihim tekil şahıstan yana. Kullanırken tabii karşımdakinin tercihine uymaya çalışıyorum. Bazen sorduğum bile oluyor.

Şundan: Bir filtre istemiyorum. İnsanlardan samimi olarak düşüncelerini öğrenmek için onlarla takipleşirim. Düşünceler uymazsa ve rahatsız ediciyse, zaten bunun envai çeşit yolu var. Ancak insanların önemli bir kısmının düşüncelerini almak için uğraşmanız gerekiyor. Resmiyet de buradaki aşılması gereken engellerden biri. 20 yaşındaki biri yazdıklarımı beğenmiyorsa, içerikle ilgili bir yorumu varsa ancak büyüğüm diye benden bunu gizlemeyi tercih ediyorsa, bence bir öğrenme fırsatını kaçırmış oluyorum.

İnsanları öğrenemediğim için çok hata yaptım. Onun için mümkün mertebe, en samimi düşüncelerine vakıf olmayı tercih ederim.

[Yevmiyeler]