Nesnelerin gücü adına. Nesnelerin kayboluşu ve yaratılışı adına. Nesnelerin hakikati adına. Dünyayı nesneler yönetiyor. Biz hepimiz, onların elinde, bir takım beklentiler içinde, kalbimizin durduğu güne kadar sayıp duruyoruz.

Halbuki onlar varolmak için bizi kullanıyor, bir yerden bir yere gidiyor, değişiyor, dönüşüyor. Nesne demişken, belli birinden bahsetmiyorum. Dünyanın hepsi, üstüne bizi yaşatırken, kendini var eden bir nesne. Bizi kendini geliştirmek için üretmiş, sonunda o nesneler kalacak ve biz gideceğiz.

Nesnelerin gücü, o halde, insanın gücünden daha fazla.


3 Ekim 2016'da Twitter'da bir oğlum daha olursa adını 'Alter A- F-' koyacağım demişim. Demek ki o zaman böyle bir ihtimal varmış. Geçmişe dönüp bakmak güzel.

Boşanma konusunda artık bir yola girdik. Davalar açıldı, kılıçlar çekildi, bundan sonra birbirimizle elimizden geldiği kadarıyla kavga edeceğiz. Ben çocuklara yansıması olmasın diye gayret etmeye çalışırken, x hanım her çocuklu boşanma davasının standart tedbir kararını bahane ederek benim çocukları sabah okula bırakıp, akşam okuldan almamı yasakladı. Çocukları da silah olarak kullanmaya başlayacağını ve başta (bu davranışları tahmin ederek) velayeti isterken ne kadar haklı olduğumu gösterdi, sağolsun.

Artık çocukların da böyle pişmesi gerekiyorsa, öyle olacak herhalde. Beni Allah terbiye etti. Ben ne kadar onların rahat etmesini istersem isteyeyim, çocuklarımı da Zat-ı Zülcelal terbiye edecek gibi görünüyor.


Leh'ül-mülk ve leha laklak

Muarızlarınızın davranışları size anlamsız ve mantıksız geliyorsa, onların sizin bilmediğiniz bazı şeyleri bildiğini veya bildiğiniz bazı şeyleri bilmediğini düşünmelisiniz.

Ben hep bu ihtimallerin birincisiyle meşguldüm son bir aydır. Neden böyle yaptı? diye düşünürken, bilmediğim ne biliyor? diye soruyordum. Bunun doğru soru olmadığını farkettim: Benim bildiğim ama onun bilmediği ne var?

İnsanlar cahilken çok cesur olurlar dedi biri. Evet, böyle.


Derdin devasını biliyorsan, üzerinde konuşmaya devam etmeli misin? Tartışmanın bir faydası yoksa?

Başının ağrısı gripten de olabilir, açlıktan da. Uyku ikisine de iyi gelecektir. O halde sebebini mi araştırmalısın, kendini yastığa mı bırakmalısın?

[Yevmiyeler]