I see so many people leave marriages because they believe better relationships are “out” there. In most cases, these people start new relationships and end them the same way the previous relationship ended. The problem isn’t your circumstances. The problem is you. You don’t find your soul-mate, you create your soul-mate through hard work.

Başarı hakkında kimsenin anlatmadığı 35 şey diye bir yazı okudum. Evlilikle ilgili bir bahiste şöyle diyor:

Pek çok insanın daha iyi ilişkilerin oralarda bir yerde olduğuna inandığı için evliliklerini terk ettiklerini gördüm. Çoğu durumda, başladıkları bu yeni ilişkiler de, öncekine benzer bir biçimde sona erdi. Problem çevreniz veya durumlarınız değildir. Problem sizsiniz. Ruh eşinizi bulmazsınız, ruh-eşinizi sıkı bir çalışmayla yaratırsınız.

Bunun %100 olmasa da, büyük ölçüde doğru olduğu kanaati bende de hakim. Ruh-eşi diye bir şeye inanmıyorum, zaten, böyle bir hayal bana hayli primitif geliyor. Bununla beraber, buradaki sıkı çalışmayla yaratma lafı da bir tuhaf. İnsanlar üzerinde, bir heykeli şekillendiriyormuş gibi çalışamazsınız. Nihayetinde benzer kudrete sahip iki insandan bahsediyoruz.

Ayrıca buradaki her şey sende biter tonu da hoşuma gitmiyor. Bu konu o kadar basit değil, ancak bir şekilde aynı tip insanlara çekici gelmek sözkonusu olabilir. Kendinizle ilgili yapabileceğiniz de, belki kimlere çekici geldiğinizi değiştirmek olabilir.

[Yevmiyeler]